ישנן לא מעט סיבות שעלולות לגרום לאיבוד שיניים, כמו: גנטיקה, תאונה או מחלה. חשוב לעשות את ההפרדה בין תותבת שלמה, אשר נועדה לטיפול באנשים שאיבדו את כל שיניהם ובין תותבת חלקית שנועדה למלא את מקומן של מספר שיניים בלבד.

התותבת השלמה

אנשים רבים הסובלים מאובדן שיניים מחפשים את הפתרון הטוב ביותר, וכאשר מדובר על חוסר שיניים מוחלט אחת מהאופציות היא תובת שמשלימה את כל הלסת. היתרונות של תותבת כזאת הם שהיא מחזירה את היכולת: לדבר ולאכול והיא אף תומכת בלחיים ובשפתיים. עם זאת, יש לה גם כמה חסרונות, כמו העובדה שהיא יושבת על החניכיים בלבד ולכן היא לא יציבה. בלסת העליונה היא יושבת על החיך ועל החניכיים, דבר שלא רק מונע את היציבות אלא גם משפיע על חוש הטעם ואפילו על יכולת הדיבור, כך שזה לא באמת פתרון אידיאלי. הפתרון למצב הוא פתרון מודרני ויעיל: שימוש בשניים עד ארבעה שתלים בלסת התחתונה והעליונה, כאשר ביניהם קורה מחברת. בצורה כזאת ניתן ליצור עיגון שמונע מהתותבת לזוז ואף פעולת האכילה והלעיסה הופכות להיות נוחות וטבעיות יותר. בנוסף לכל אלה, בעזרת הפתרון המודרני גם זמן ההסתגלות לתותבת הרבה יותר קצר ולכן זה מומלץ בחום.

/fusion_builder_column]

התותבת החלקית

לא אחת קורה שמספר השיניים החסרות הוא מספר שניתן להשלים, ולכן במקרים כאלה יש שתי אפשרויות:

• תותבת חלקית זמנית
• תותבת חלקית קבועה

במקרה של התותבת החלקית הזמנית החומר שבו עושים שימוש הוא אקריל או פולימר רך ומדובר על תקופה של כמה חודשית. לעומת זאת, במקרה של התותבת החלקית הקבועה השימוש הוא באקריל ובווים מתכתיים. בווים נשענים על השיניים הקיימות וכך מקבלים את יציבותם.